maart 19, 2021

Zonnepanelen Op Je Dak? Dit Wil Je Weten

Door admin

Polykristallijne zonnecellen zijn gemaakt van vloeibaar silicium dat in een grote mal wordt gegoten. Het silicium koelt snel af en vormt kristallen. Doordat de kristalcellen van het silicium verschillende kanten op staan wordt het blauw en krijgt het een typerend ‘schervenpatroon’. Uit het gestolde silicium worden cellen gesneden. Meestal worden de cellen van polykristallijne panelen in een aluminium frame Zonnepanelen huren geplaatst. Polykristallijne zonnepanelen zijn relatief goedkoop om te maken.

Panasonic Zonnepanelen

Ze leveren hierdoor de meeste energie per euro investering, en worden bijvoorbeeld voor zonneparken en bedrijfspanden gebruikt. Ook sommige particulieren kiezen ervoor om deze panelen als budgetalternatief voor monokristallijne zonnepanelen te gebruiken. Ook monokristallijne zonnecellen worden gemaakt met vloeibaar silicium.

Door de further stap in het productieproces zijn monokristallijne iets duurder dan de polykristallijne variant. Toch kiezen veel woningeigenaren voor monokristallijne panelen. Het rustige uiterlijk en de iets hogere opbrengst per paneel maken deze panelen een goede optie voor de daken van huizen. De frames van monokristallijne zonnepanelen zijn meestal van aluminium. Vaak kunt u kiezen voor een ‘’all-black’’ variant waarbij de frames zwart gespoten zijn.

Zonnepanelen: Goedkoper Dan Gedacht

Langste Garantie Zonnepanelen

Door hun egale zwarte kleur vallen deze all-black panelen nog minder op dan de standaard monokristallijne panelen. Heeft u weinig ruimte op uw dak? Denk dan eens aan ”high-performance” zonnepanelen. Dit zijn zonnepanelen die zomaar 10 tot 20% meer energie per vierkante meter op kunnen brengen dan normale monokristallijne panelen. Ze zijn wel een stukje duurder, waardoor ze zichzelf iets minder snel terugverdienen. Omvormers: wat doen ze, en waar moet u op letten?

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op, terwijl Nederlandse huishoudens gebruik maken van wisselstroom. Om de met zonnepanelen opgewekte gelijkstroom om te zetten in bruikbare wisselstroom wordt gebruik gemaakt van omvormers. Er zijnverschillende soorten omvormers op de markt: Traditionele string-omvormers zijn relatief goedkoop, en hierom ook erg populair. Wij adviseren dit type omvormer zelf minder vaak. Een string-omvormer schakelt alle zonnepanelen in een installatie achter elkaar, als een soort kerstverlichting.

Kies Welk Zonnepanelenpakket Previous Bij Jouw Wensen

Het silicium wordt gecontroleerd en trager afgekoeld via een methode die ervoor zorgt dat alle kristallen dezelfde kant op liggen. Het resultaat is een lange staaf silicium. Hieruit worden plakken gezaagd, die de zonnecellen vormen. Deze plakken hebben een egale zwarte kleur. Monokristallijne panelen vallen minder op dan de gevlekte en blauwere polykristallijne panelen. Ook leveren monokristallijne zonnepanelen door deze extra stap in het productieproces iets meer energie op dan de polykristallijne variant.