december 3, 2020

Zonnepanelen Op Je Dak? Dit Wil Je Weten

Door admin

Jaarlijks switchen van energieleverancier is ook niet meer nodig. Energieleveranciers zijn verplicht om de eerste 5.000 kWh die je aan hen levert te vergoeden. Sommige vergoeden niet het meerdere Zonnepanelen huren of tegen een lager tarief. Anderen nemen onbeperkt af zonder prijsconsequenties. Zorg dus voor de juiste energieleverancier als je fors meer terug levert dan de 5.000 KWh per jaar.

Offerte Aanvragen

  • Naast de panelen zelf, dien je ook voor een omvormer te zorgen en montagemateriaal.
  • Wil je maximaal voordeel en gemak, dan zijn vaak bij numerous handelaren full zonne-energie systeem pakketten te koop.

Hulp Energie Vergelijken

Zonnepanelen zijn zeer rendabel Door de snel dalende prijzen van zonnepanelen is het zeer rendabel om te investeren in zonnepanelen. De gemiddelde terugverdientijd is 7 jaar. Omdat je tegenwoordig ook de BTW kunt terugvragen van de investering in panelen, heb je soms je zonne-energie systeem al in 6 jaar terugverdiend. Een beetje afhankelijk uiteraard van de omvang van het totale systeem, type dak waarop de panelen liggen en de ligging van het dak. Vergelijk dat ook eens met het rente die je krijgt op je spaargeld bij de bank.

Is Je Dak Niet Geschikt Voor Zonnepanelen?

Gemiddeld gaan de panelen 30 jaar mee dus is dit een goede manier om emissievrij energie op te wekken. Bovendien veroorzaken zonnepanelen op je dak geen lawaai, in tegenstelling tot windmolens. De milieuargumenten zijn voor de meesten mensen, naast de financiƫle argumenten, dan ook een belangrijke reden om zonnepanelen aan te schaffen.

Onafhankelijk van energieleveranciers Omdat je in staat bent om je eigen energie op te wekken, bent je niet meer afhankelijk van je energieleveranciers. Dit houdt ook in dat je niet meer afhankelijk bent van: Stijgingen in de stroomprijs; Opslagen voor opslag van energie e.d.

Lever je terug aan het stroomnet? Dan heb je een slimme meter nodig. Zo kan de energiemaatschappij op afstand uitlezen hoeveel stroom je afneemt van het stroomnet, en hoeveel stroom je levert aan het internet. De installateur van de zonnepanelen verzorgt dit namens jou bij je energieleverancier.