december 19, 2016

Vakantie Sumatra

Door admin

Vanaf Medan vertrekken dagelijks vluchten naar Banda Aceh. Je kan ook een rechtstreekse nachtbus nemen in Medan, deze doet er ongeveer 9 tot thirteen uur over. Dit schitterende kleine tropische eiland ligt voor de kust in het uiterste noorden van Sumatra.

Bouwsteen 14 Dagen Noord-west Sumatra – Van Padang Naar Medan

Je kunt met de bus (14 à 18 uur) of een taxi (12 à 15 uur) naar Bukittinggi. Je rijdt door de bergen op hele slechte wegen zonder straatverlichting. Echt veilig is deze nachtelijke rit niet. Als je over land reist, ga je bij het plaatsje Bonjol de evenaar over. Hier staat een dikke streep op de weg die de evenaar aangeeft.

Vanuit Bukittinggi kun je various tours regelen. Een Minangkabau cultuur tour is een aanrader. Je bezoekt traditionele Minangkabaudorpen en hun bewoners. Je bezoekt tijdens deze tour ook het oudste Minangkabau huis. Lopend door de rijstvelden kom je de vriendelijke locals tegen.

Op dit schiereiland kun je overnachten. Je kunt vanaf Toba Lake richting Bukittinggi in de provincie West Sumatra.

Ook vind je hier de Japanse tunnels (Gua Jepang) die je kunt bezoeken. forty five kilometer buiten Bukittiggi ligt het Pagaruyung Palace van de Sultan. Het paleis is geheel in traditionele stijl gebouwd. Ook zijn er in de omgeving veel koffiebrand-, houtsnijwerk-, zijdespin- en weefbedrijfjes die je kunt bezoeken.

  • Leuk om mee te maken als je in de buurt bent.
  • De Mentawai eilanden bestaan uit meer dan 70 eilandjes voor de kust van Padang in West-Sumatra.
  • Deze eilanden hebben, web als Sumbawa, een aantal van de beste surfomstandigheden van Indonesië.
  • Net als Nias kun je hier heel goed surfen.
  • Surf- en duikuitrusting kun je huren bij je accommodatie

Op het eiland vind je daarnaast veel mooie hagelwitte stranden. Verwacht geen hotels met ligbedden op de stranden en een bruisend nachtleven. Vanwege het strenge moslim geloof mag je niet in badkleding op het strand liggen/lopen of in de zee zwemmen.

Banda Aceh is op verschillende manieren te bereiken. Je kan er in ongeveer een uur heen vliegen vanuit Medan.

Naast orang-oetans vind je hier ook nog andere apensoorten, slangen, vogels en heel veel vlinders. Er leven ook beren en tijgers maar die zul je niet snel tegen komen. Aan de andere kant van het dorp ligt de Catcave. Een grot met 4 kamers die je met of zonder gids kunt bezoeken. Doe goede schoenen aan en neem een zaklamp mee.

Bukittinggi is een leuke niet al te grote stad die je gemakkelijk te voet kunt verkennen. Je ziet hier ook de typische huizen in Minangkabaustijl.