februari 15, 2017

Tropisch Regenwoud Van Sumatra

Door admin

Op Sumatra vind je de natuur op zijn puurst. Sumatra wordt minder bereisd danJava of Bali, maar eigenlijk verdient dit eiland een plekje in ieders reisschema. De natuur is werkelijk prachtig, en de invloeden van de oorspronkelijke bevolkingsgroepen zie je overal terug.

Een reis aan Sumatra is eigenlijk niet te doen zonder dat je hoofdstad Medan aandoet. Het grootste vliegveld van het eiland is hier te vinden en daardoor is het een logisch startpunt van je reis. Bovendien kruisen veel wegen Medan. Lang hoef je echter niet in de stad te blijven, need het is er druk en vies.

Als je wilde orang-oetans wil spotten in Sumatra kun je het beste naar Ketambe gaan. Deze relatief kleine stad kent zo’n a hundred.000 inwoners en ligt in West-Sumatra, vlakbij Padang. De naam Bukit Tinggi betekent ‘hoge… Wie denkt dat zuidelijker van Lake Toba niets meer te vinden is op Sumatra, zit er naast.

Het eiland ligt net boven het uiterst noordelijke punt van Sumatra en is goed bereikbaar vanaf de stad Banda Aceh. Ben je opzoek naar onwijs blauw en helder water?

Kies dan voor Belitung, een eiland wat onderdeel is van de Bangka-Belitung eilanden. Maak hier een boottocht langs de stranden om de rotsformaties te bekijken. Surfers kunnen hun hart ophalen op Nias Island, waar de mogelijkheden om te surfen goed zijn, maar minder toeristisch en druk dan bijvoorbeeld Bali.

  • De bekendste groep is de Toba Batak.

Hulp Nodig Bij Jouw Reis Naar Indonesië?

Uitvalsbasis voor een bezoekje aan het park is het gezellige backpackersdorpje Bukit Lawang, aan de rand van de jungle. Hier vind je tal van knusse guesthouses en worden verschillende soorten trekkingen aangeboden. Bij een trekking slaap je ’s nachts in de jungle en trek je overdag door het dichte woud, op zoek naar apen, tijgers en olifanten.

Ten noorden van Lake Toba ligt de indrukwekkende Sipisopiso waterval. Met een hoogte van one hundred twenty meter behoort de waterval tot de hoogste en mooiste watervallen van Indonesië. Je kunt de waterval bezoeken als tussenstop tussen Lake Toba en Bukit Lawang of Berastagi. Er zijn genoeg hotels en guest homes te vinden op Sumatra. Een visitor home kun je gemakkelijk ter plekke regelen, maar je kunt er ook steeds meer online vinden.

Grote Aziatische steden als Manilla, Jakarta en Phnom Penh zijn over het algemeen geen fijne steden. Gelegen op het noordelijkste puntje van Sumatra heette deze kustplaats vroeger Kota Radja. Er heerst een zeer strenge moslim wetgeving… Voor de kust van West-Sumatra ligt de eilandengroep de Mentawai.

Rondreis Sumatra Van Padang Tot Pulau Weh, 20 Dagen

Bekijk ons ebook Route door Sumatra, voor de leukste route door Sumatra. Met 15 pagina’s vol met ideas over de bestemmingen, wat je niet kunt missen en veel meer is dit alle informatie die je nodig hebt voor je reis naar Sumatra.