december 2, 2016

Sumatra

Door admin

Vanuit de vallei kun je trouwens de imposante Mount Singgalang zien liggen. Het is aan te raden om dit samen met een lokale gids te doen, deze vertelt je onderweg meer over de omgeving, flora en fauna. Helaas kan het boven op het platform wat druk worden, maar dit maakt het uitzicht niet minder indrukwekkend.

Een nadeeltje vind ik dat er op sommige plaatsen nogal veel rotzooi ligt. Aan de noordzijde van de waterval ligt trouwens het eerder besproken Tobameer, waarover je kunt uitkijken. Als je zelfstandig onderweg bent naar Lake Toba, is dit een ideale stop om even te genieten van de spectaculaire omgeving. Een andere aanrader is de Anai Valley Waterfall die tussen Padang en Bukittinggi op ongeveer 38 kilometer van Batusangkar ligt. Let onderweg goed op, je ziet aapjes in de bomen hangen die je welkom heten.

Toegankelijke Hotels

Verder is het uitzicht op de vulkaan erg gaaf. Bukittinggi: in dit plaatsje in het Orchid Hotel een fijne accommodatie voor backpackers. Het is goedkoop, schoon en je hebt er alles wat je nodig hebt. Tours en activiteiten kun je boeken bij het bijbehorende Roni’s Tour & Travel.

Ze is tevens een van de hoogste watervallen van heel Indonesië. Als je op de viewpoint staat, is het uitzicht onbetaalbaar. Je kunt helemaal naar beneden wandelen, een hike van zo’n 30 minuten. Hier kun je letterlijk het geweld van de natuur over je heen laten komen.

Bij de ingang staan 2 leeuwen en binnenin vind je onder meer een prachtige gouden Boeddha-standbeeld. Ga er ook zeker eten en neem een kijkje bij de vogelvijver naast het bouwwerk. In Pondak Brastagi (Noord-Sumatra) staat een tempel die wel heel erg veel lijkt op de Shwedagon Pagoda in Yangon, Myanmar. Ik heb het over Taman Alam Lumbini.

Bukit Lawang: zoals ik eerder al zei, zijn Ida Guest House en On The Rocks twee absolute aanraders. Zeker ook omdat je hier vlakbij het Gunung Leuser National Park zit. Een andere leuke plek is Sam’s Bungalow. Zij bieden tevens een choose-up aan vanaf de luchthaven van Medan. Krui: in de provincie Lampung ligt het kustplaatsje Krui.

  • Pulau Weh ligt in de Indische Oceaan en staat bekend om de mooie duik- en snorkelmogelijkheden dat het eilandje heeft.
  • Sumatra herbergt ook een aantal prachtige eilanden die je kunt bezoeken.

Als je van surfen of kitesurfen, dan is dit een aanrader om te verblijven. Niet minder belangrijk: de Wi-Fi is lekker snel. Berastagi: een leuke plek om te verblijven, is Berastagi Nachelle Homestay. De kamers zijn zeer ruim en bovendien schoner dan schoon.

Een fijne accommodatie om te slapen, is Damai Bungalows. Je kunt er heerlijk eten en verder goed surfen in de nabije omgeving.

Over Reis-skilled

Enkele schitterende plekken zijn Lovers Island en Kepayang Island. En wat denk je van een zeesterren? Je gaat het allemaal meemaken 🙂 . Belitung Island is het best te bereiken through Jakarta, je vliegt er in 1,5 uur heen. Ik raad je daarom aan om als je vanuit Sumatra naar Java gaat, je vanaf daar verder-reist naar Belitung Island.