december 1, 2016

Sumatra Tips

Door admin

We vinden het ook onwijs tof om verhalen van andere travellers te delen. Disclaimer, Privacy & Algemene Voorwaarden Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze smartphone. En ook op reis is dit best handig. Met deze handige reisapps pink jij je altijd en overal!

West-sumatra

Jungle Sumatra Geplaatst op 10 september 2018 Na een busrit van meer dan four uur, komen we aan bij de bushalte van Bukit Lawang. Bukit Lawang is compleet anders dan dat wij verw…

Kijk je ogen uit op de markt en shop hier je souvenirs → Bekijk onze video over het zien van de Orang-Oetans op Sumatra

Boek hier je nacht bij Ecolodge Bukit Lawang Wil je ook Orang-Oetans in het wild zien in Bukit Lawang op Sumatra? Is het ook jouw droom om Orang-Oetans in hun natuurlijke leefomgeving te zien? Regel vanuit Medan vervoer naar Bukit Lawang of een ander gebied op Sumatra waar je deze dieren kunt zien, dit kan met een taxi of met de lokale bus. Voordeel van een taxi: Je bent waarschijnlijk sneller en je kan in de airco zitten.

Van duiken tot het beklimmen van gigantische bergen, eten aan straat tot luxe villa’s, van helemaal niks doen tot blaren onder onze voeten lopen. Website ontwerp & Realisatie door Wubble Ook een nieuwe website laten maken?

Er staan onwijs veel foto’s, ideas én handige routes in! Bestel “Backpack Bestemmingen” op Bol.com Waar wil je naartoe op reis? We Are Travellers is een on-line reisgids gevuld met eindeloos veel reistips voor backpackers en flashpackers.

  • Sumatra is nog niet zo bekend en daarom delen wij graag onze route door Sumatra.
  • Wij hebben drie weken door het noorden van Sumatra gereisd en de mooiste dingen gezien.

De lokale bus is wat goedkoper. Boek een nacht bijEcolodge Bukit Lawangof kies een andere toffe plek uit om te overnachten Pak een een regenjas in voor je trekking, (further) droge kleding, DEET en voldoende drinkwater

Betaalbare prive rondreizen naar IndonesiëBekijk web site Heb jij hét boek voor backpackers al?

De meest exotische planten groeien hier uit de grond en niet alleen in de tuin. Net zoals op veel andere plekken in Indonesië, hebben ook de hotelkamers hier een buitendouche bestaat je plafond uit een bladeren-dak. Ook is er een fantastisch mooi restaurant gebouwd van gigantische bamboepalen bij Ecolodge Bukit Lawang. Een excellent plekje om wakker te worden en ‘s avonds te dineren.

Weer Sumatra

Van Medan airport naar Samosir of Bukit Lawang Als je naar Sumatra gaat dan is Medan meestal je begin- en je eindpunt. Of je vanuit Medan het beste eerst naar Bukit Lawang kunt gaan of naar Samosir island, dat is afhankelijk van je heen- en terugvlucht. Bukit Lawang ligt namelijk op 4 uur rijden van het vliegveld af. Samosir island ligt op four,5 uur rijden van de haven in Parapat af en dan moet je nog zeker 30 minuten met de boot. Er zijn verschillende boten en ook ik heb me hierin vergist.