juli 20, 2016

Sumatra Rapportage Software

Door admin

Twee dagen lang loop ik door de omgeving van Ketambe Sumatra op zoek naar orang-oetans. Wat ben ik blij wanneer ik ze zie tijdens mijn Sumatra jungle trek!

Wij hebben de hoogtepunten van deze eilanden voor je op een rijtje gezet. Indonesië bestaat uit een ontelbaar aantal eilanden, waar er slechts een aantal bekend zijn bij toeristen.

Java biedt een combinatie van vulkanen, tempels, nationale parken en bedreigde diersoorten. En wil je wat meer cultuur en levendigheid? Dan bezoek je natuurlijk Jakarta! Je kunt Java combineren met bijvoorbeeld een rondreis Bali. Houd je van natuur en wil je het tropisch regenwoud eens met eigen ogen zien?

Tijdens de regentijd zijn er vaak voldoende uren met zon, je kunt nog steeds genieten van een zonnige strandvakantie. Wil je gaan duiken in Sumatra? Het zicht kan minder zijn door wind en regen in het regenseizoen.

Route Rondreis Sumatra:

  • Wikipedia:Coördinaten op Wikidata

Ik bezocht Sumatra in de maand juli. Dat zou de beste reistijd voor Sumatra moeten zijn. Ik heb echter een week lang heel veel regen gehad. Zo zie je maar weer, regentijd zegt niet alles.

Elk nieuw zicht op het meer onthult een ander prachtig decor. Dit enorme kratermeer is echt een gat in Sumatra, met daarin een ander eiland: Samosir, het centrum van de Toba-Batak. Zij zijn nu christelijk maar vereren nog steeds het meer als een god, getuige de heiligdommen en verrassende praalgraven erlangs. Alles lijkt hier groter: de bergen, de valleien, de rivieren, … Het is ook een land dat leeft, getuige de vulkanen en de veelvuldige warmwaterbronnen.

Ik reis naar Sumatra met niks dan een Lonely Planet. Reis je liever door Sumatra met gids?

Bukittinggi is het ‘laid back’ culturele centrum van de Minangkabau. Het stadje, gebouwd naast een enorme barst in de aardkorst, wordt verder gedomineerd door twee imposante vulkanen.

Het regenwoud hier staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een ervaring die je nooit zult vergeten. Je kunt er zelfs urang-utangs in het wild zien! Het Tobameer is ook meer dan het bezoeken waard. Het ligt ten noorden van Sumatra en is ontstaan door een vulkaanuitbarsting honderden jaren geleden.