januari 17, 2017

Sumatra Bezoeken? Bezienswaardigheden & Informatie

Door admin

Hulp Nodig Bij Jouw Reis Naar Indonesië?

Velden met een * zijn verplicht Bekijk alle veelgestelde vragen Proef de sfeer van Bali met Djoser

In drukke periodes kan er een wachttijd zijn bij de ambassade, start dus tijdig met je aanvraag. Nee, voor deze reis is het niet nodig om een klamboe mee te nemen. Deze is, daar waar nodig, aanwezig. De hotelkamers zijn verder voorzien van een airco of fan om muggen op afstand te houden. Wel raden we aan een goed muggenmiddel met DEET mee te nemen.

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie dit prefereert kan veelal ook een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten.

Hier zijn various duik- en snorkelexcursies te boeken, maar ook vanaf het strand kun je goed snorkelen. Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen? Mobiel bellen is sterk afhankelijk van je Nederlandse supplier, dus informeer daar naar hun contracten. Er is niet overal (even goede) dekking, dus je zult niet altijd bereik hebben met je mobiel. Bellen met een vaste telefoon gaat in de meeste hotels.

In Indonesië wordt er gebruik gemaakt van comfortabele bussen met airconditioning. Op Sulawesi zijn de wegen kwalitatief minder goed en vaak smal. Om die reden reizen we daar met een kleinere bus.

Het ontbijt is bij alle accommodaties inbegrepen. Tijdens de trekking in Torajaland is tevens het diner inbegrepen. Hoe zwaar zijn de trekkingen op Sumatra en Sulawesi? Tijdens deze reis zijn er twee trekkingen mogelijk, namelijk in Bohorok (Sumatra) en Torajaland (Sulawesi). Vanuit Bohorok is een trekking van ca.

Sumatra wordt in tweeën gesneden door de evenaar en het noordelijke deel van het eiland heeft andere klimaatskenmerken dan het zuidelijke deel. Het klimaat op Java verschilt van regio tot regio.

  • > De beste maanden om Sumatra te bezoeken zijn mei tot en met september

De regentijd valt in de tussenliggende maanden. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen. Bovendien trekt de moesson van Sumatra naar beneden de archipel over en op elk eiland begint de regentijd dus op een ander tijdstip.

Djoser maakt gebruik van goede, sfeervolle middenklasse motels in Indonesië. In een aantal gevallen zijn de accommodaties voorzien van een zwembad voor een verkoelende duik of ligt het strand op loopafstand. Over het algemeen zijn de motels op Sulawesi eenvoudiger dan op de overige eilanden. In Torajaland overnacht je in een accommodatie met 2- of meerpersoonskamers en gedeelde faciliteiten.

Rondreis Sumatra Van Padang Tot Pulau Weh, 20 Dagen

Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.