februari 28, 2017

Sumatra Archieven

Door admin

Het is een prachtig eiland om te bezoeken, het doet je verwonderen en de mensen & cultuur doen respecteren. We zijn vanuit Jakarta naar medan gevlogen. Vanuit daar met de bus en taxi naar bukit lawang. Wij deelden onze taxi toevallig met een man genaamd Thomas die gids was bij jungletreks in je raad het al…

Megasteden, natuurlijke schoonheid en échte tradities Prachtige eilanden vol avontuur

Ook Lake Maninjau is een eeuwenoud kratermeer. Weliswaar een stuk kleiner dan Lake Toba, maar zeker niet minder de moeite waard.

Het meer ligt 450 meter boven het zeeniveau en is volledig ingesloten door de hoge kraterrand. De Minangkabau is een volk dat woont in het westen van Sumatra, en hun keuken (vaak Padang meals of Padang delicacies genoemd) is wereldberoemd. Eten op z’n Padangs is een avontuur op zich: je hoeft niets te bestellen, maar krijgt direct een tafel vol met hapjes en kleine gerechtjes. Kies er een paar uit, en achteraf hoef je alleen te betalen voor wat je hebt gegeten.

Als je wilde orang-oetans wil spotten in Sumatra kun je het beste naar Ketambe gaan. Deze relatief kleine stad kent zo’n one hundred.000 inwoners en ligt in West-Sumatra, vlakbij Padang. De naam Bukit Tinggi betekent ‘hoge… Wie denkt dat zuidelijker van Lake Toba niets meer te vinden is op Sumatra, zit er naast.

Na een hele tijd met hem gekletst te hebben afgesproken dat we met hem en nog 5 andere de jungletrek gingen doen! We hadden het geluk dat we op deze journey oerang oetangs hebben mogen zien !

Het grootste vliegveld op het eiland is Medan, maar ook Padang heeft veel verbindingen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Indonesië. Vroeger was de boot de beste en leukste manier om Sumatra te bereiken. Met de opkomst van het goedkope vliegen zijn veel bootroutes verdwenen. Vanuit Malakka in Maleisië, Singapore en het uiterste westen van Java gaan er nog wel boten, maar het is zelden de beste optie.

Bouwsteen 14 Dagen Noord-west Sumatra – Van Padang Naar Medan

  • De Batak zijn over het algemeen protestantse christenen, vooral door Nederlandse en Duitse invloed.
  • In de stedelijke centra vindt males ook minderheden van etnische Chinezen.
  • De bevolking is grotendeels Maleis, bestaande uit vele verschillende groepen, met ongeveer fifty two verschillende talen.
  • De meerderheid van de Sumatranen is moslim.

Er zijn nog maar weinig plekken op aarde waar je oog in oog kunt staan met orang-oetans in het wild, en het Gunung Leuser National Park is daar één van. Hier kunnen de apen in alle rust rondslingeren zonder dat hun leefomgeving wordt bedreigd door stropers of palmolieplantages.

Beide steden liggen op ongeveer een uur vliegen en er gaan meerdere vluchten per dag heen en weer. Het eiland heeft daarnaast nog luchthavens in Padang, Banda Aceh en Pekanbaru, die te bereiken zijn vanaf verschillende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Eenmaal op Sumatra is het wat betreft vervoer even aanpoten. De wegen zijn over het algemeen slecht, de steden erg druk en reizen duren daardoor erg lang.

Gelegen in de deelstaat Jambi, in het zuidwesten van Sumatra, ligt het stadje Sungai Penuh. Omgeven door bergen en met…