maart 20, 2017

Sumatra

Door admin

In de Barisan bergketen, in het westen, ligt de actieve vulkaan Mt. Kerinci. Deze three.805m hoge vulkaan is tevens het hoogste punt van het eiland. De vulkaan bezit over het gigantische Tobameer van wel one hundred km lang. Rondom het Tobameer wonen de Bataks.

Bedrijfsinformatie

Hulp Nodig Bij Jouw Reis Naar Indonesië?

Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd Wil je orang oetans spotten in de dichte jungle, fietsen door batakdorpjes of relaxen op een onbewoond eiland ? Met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allebei en nog veel meer. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten via onsreisvoorstel op maat. ✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol ✔ Je reis wordt one hundred% CO2 gecompenseerd ✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld ✔ Je reist individueel en soms in een groepje Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan

Het regenseizoen start in het zuiden rond november en duurt tot maart. In het noorden start het regenseizoen zelfs al in oktober. Houd er rekening mee dat rond juli – augustus en kerst het eiland zeer in trek is bij toeristen.

Vele reizigers combineren hun trip naar Sumatra met een rondreis over de andere Indonesische eilanden Java en Bali. De beste tijd om Sumatra te bezoeken is van mei tot juni en van september tot oktober.

Samen met een gids kan je een urenlange tocht maken. De trekking naar de high kost je een paar uur, maar is het meer dan waard wanneer je het uitzicht ziet.

  • Ten oosten ligt Kalimantan (het Indonesische deel van Borneo), aan de overkant van de Straat Karimata.
  • Ten noorden ligt het schiereiland Malakka, gescheiden van Sumatra door de Straat Malakka.
  • Het Barisan-gebergte vormt de ruggengraat van het eiland.

Grote kans dat je tijdens je toch oog in oog komt te staan met orang-oetans. Neem ook een kijkje bij Tengkahan. Hier leven olifanten en samen met een gids kun je hier de jungle in. De meeste reizigers vliegen naar en van Medan of Padang.

De stad Medan is de moeite waard als je de (eet)cultuur van het eiland beter wil leren kennen. Ben je nog niet zeker waar je naartoe wilt, wat de beste reistijd is of welke hoogtepunten en activiteiten er zeker niet mogen ontbreken van je lijstje? Geen enkele reis is hetzelfde en daarom helpen wij graag je bij het plannen van jouw volgende trip.

Reizen naar Sumatra – Een eiland vol culturele diversiteit Sumatra is een prachtig groen eiland waar je kunt verdwalen in de regenwouden en waar je je nooit hoeft te vervelen.