januari 9, 2017

Rondreis Sumatra, Sulawesi, Bali & Lombok, 23 Dagen

Door admin

Hulp Nodig Bij Jouw Reis Naar Indonesië?

Door het koele klimaat is de omgeving niet tropisch en dus zeer geschikt om er wortelen, tomaten, aardappels, sinaasappels en bloemen te verbouwen. Op de lokale markt kom je die dan ook veelvuldig tegen. Ook de omgeving van Berastagi is zeker de moeite waard.

Lees ook de blog van Ruud over zijn laatste reis naar Sumatra en Bali. Bekijk de landkaart van Sumatra. > Zelf een rondreis samenstellen naar Sumatra? Neem vrijblijvend contact op met onze Indonesië specialist Daniel en bespreek de mogelijkheden.

Vanuit Bohorok rijden we naar het hooggelegen Berastagi, dat een aangenaam koel klimaat kent. Hier leeft de Karo-Batakbevolking, die een geheel eigen taal hebben. Vroeger was het stadje geliefd bij de Nederlanders, maar nu is het vooral bekend om de fruitmarkt.

In de omgeving van Berastagi liggen ook nog wat Karo-Batakdorpjes met mooi versierde gemeenschapshuizen. In het zuidelijker gelegen Parapat aan het Tobameer, het grootste meer in Zuidoost-Azië, brengt een pontje ons naar het plaatsje Tuk Tuk. Dit ligt op het eiland Samosir. Een heerlijke plaats om wat te luieren en te zwemmen of op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Wandel of fiets bijvoorbeeld eens langs de traditionele Batakkampongs met woningen op palen.

  • Een paar van de belangrijkste stranden die niet te missen zijn, zijn Tanjung Tinggi Beach en Tanjung Kelayang Beach.
  • Wat nog meer opvalt zijn echter de vele rotsformaties die uit het water steken en op het strand liggen.

Medan Hoofdstad Van Sumatra

We waren de enige gasten dus kregen heel veel aandacht. Op het vliegveld van Medan werden we netjes door Jacub ontvangen. Veel humor, erg gezellig, heel informatief, goede chauffeur en heel dienstverlenend. U kunt ons bezoeken op afspraak. Djoser Met oog voor de wereld