februari 2, 2017

Rondreis Langs Java En Sumatra

Door admin

De vlucht van Makassar naar Denpasar is in de avond en duurt ca. Voor een klein bedrag kun je snel met een becak, een taxi, bemo of bus op de plaats van bestemming komen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken.

Toegankelijke Hotels

Vanaf Silangit op Sumatra vliegen we met een overstap in Jakarta naar Makassar op Sulawesi. Houd er rekening mee dat deze reis, incl. overstap, de hele dag in beslag neemt.

In Indonesië gebruikt men veel kruiden, zoals laos, djintan (komijn), djahé (gemberwortel), koenjit (kurkuma, geelwortel) en ketoembar (korianderzaad). Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische package mee te nemen met o.a.

€ 27,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Voor de maand augustus en van 24 december t/m 5 januari geldt een toeslag van € 23,- per kamer. Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de switch van/naar de luchthaven op Lombok. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V Tijdens je reis door Indonesië overnacht je in comfortabele en sfeervolle motels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche en toilet.

Op Sulawesi zijn de wegen kwalitatief minder goed en vaak smal. Om die reden reizen we daar met een kleinere bus. Het ontbijt is bij alle accommodaties inbegrepen. Tijdens de trekking in Torajaland is tevens het diner inbegrepen. Hoe zwaar zijn de trekkingen op Sumatra en Sulawesi?

Ubud leent zich er uitstekend voor om de omgeving te ontdekken, bijvoorbeeld per fiets. Ook een traditionele dansvoorstelling mag in je programma eigenlijk niet ontbreken.

  • Je kunt net een paar slechte dagen hebben, maar vaak is het alleen ’s ochtends even.
  • Ik zie dat het midden in het regenseizoen zit!
  • Laat je alleen niet te veel afschrikken door het regenseizoen 🙂 Het regent niet veel.

Een jungletocht op zoek naar o.a. de orang-oetans is een fantastische ervaring. Of beklim één van de vulkanen rondom Berastagi. Bezoek vanuit Rantepao de Torajadorpen, met aandacht voor de bijzondere graven. Vanuit Ubud zijn een bezoek aan Gunung Kawi en het tempelcomplex Tirta Empul een aanrader.

Op de eerste dag varen we naar de paradijselijke Gili-eilanden. De Gili-eilanden bestaan uit drie eilanden: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan.

aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Over het algemeen zijn de hotels op Sulawesi eenvoudiger dan op de overige eilanden. In Torajaland overnacht je in een accommodatie met 2- of meerpersoonskamers en gedeelde faciliteiten.

Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. Tijdens het verblijf in de Homestay in Torajaland is het diner wel inbegrepen.