maart 13, 2017

Reizen Sumatra, Rondreizen Sumatra

Door admin

“Ik assist u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis” Opmerkingen en vragen zijn welkom. Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking?

Een rondreis door Sumatra begint meestal in de hoofdstad Medan. Daarna magazine u een bezoek aan het dorp Bukit Lawang, van waaruit het oerwoud goed toegankelijk is, absoluut niet missen. Bukit Lawang ligt op de grens van het Gunung Leuser Nationaal Park, het grootste nationale park van Zuidoost Azië. Orang utans die voorheen in gevangenschap leefden worden hier opgevangen en voorbereid op een terugkeer naar de vrije natuur.

Vanuit Padang reist u by way of Muara Labuh naar Sungai Penuh in het Kerinci Seblat National Park. Vanuit het zuidelijker gelegen Bangko kunt u een bezoek brengen aan de nomadische Kubu-stam. Via overnachtingen in Lubuk Linggau en Lahat bereikt u uiteindelijk Palembang. Een aangename manier om daar de bedrijvigheid op en langs de rivier te aanschouwen is een tochtje over de Sungai Musi.

Toegankelijke Hotels

Algemene Voorwaarden Annulatie- & Wijzigingsvoorwaarden

Wij adviseren u met name dunne katoenen kleding mee te nemen vanwege het tropische klimaat in Indonesië. Voor Indonesiërs is bedekte kleding de norm. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven, als u zich aanpast aan kleding en gewoonten. Het is daarom verstandig t-shirts met een kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit u altijd goed.

  • Ten westen ligt de Indische Oceaan.
  • Ten oosten ligt Kalimantan (het Indonesische deel van Borneo), aan de overkant van de Straat Karimata.
  • Deze regio dankt haar vruchtbare bodem en prachtige natuur aan de vulkanische activiteit, bijvoorbeeld rond het Tobameer.
  • Het Barisan-gebergte vormt de ruggengraat van het eiland.
  • Ten noorden ligt het schiereiland Malakka, gescheiden van Sumatra door de Straat Malakka.

Dit geldt alleen voor reizen met een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen en bij binnenkomst op en vertrek van een groot aantal luchthavens. Blijft u langer dan 30 dagen in Indonesië, dan dient u voorafgaand aan uw reis in Nederland een visum aan te vragen. Voor Sumatra zijn geen inentingen verplicht.

Een rondreis over Sumatra kunt u zowel in het noorden, midden als zuiden afsluiten op ongerepte eilanden zoals Pulau Weh, Cubadak of Bangka. Stel een vraag over deze reis >>

Houd er rekening mee dat rond juli – augustus en kerst het eiland zeer in trek is bij toeristen. Op Sumatra vind je vulkanen, regenwouden, nationale parken, musea en nog veel meer. Maak je graag een wandeling, dan raden wij zeker aan om Gunung Sibayak te beklimmen.