juli 13, 2016

Reisgids Sumatra

Door admin

Hulp Nodig Bij Jouw Reis Naar Indonesië?

Vroeger was deze stad het strategische centrum van het machtige Srivijaya-koninkrijk. Het ligt op een mooie plek aan de indrukwekkende Musi-rivier. Het is hier ’s avonds erg gezellig. #11 Wandel door de prachtige natuur bij Bukittinggi

In 1881 werd de constructie van de moskee voltooid. Het is erg bijzonder om een bezoek te brengen aan deze moskee wanneer je op Sumatra bent. Houdt er wel rekening mee dat je niet met schoenen het complicated in mag. Daarnaast moeten zowel vrouwen als mannen gepaste kleding dragen. Andere interessante steden op Sumatra die een bezoek waard zijn, zijn: Banda Aceh, Palembang en Pekanbaru.

Dat komt omdat de stad werd getroffen door een tsunami die hier in 2004 grote schade aanrichtte. Veel van de stad is nu gelukkig gerestaureerd en door plekken zoals het Tsunami Museum te bezoeken kom je meer te weten over deze schokkende gebeurtenis.

Als je toch in Medan bent, ga dan ook naar Berastagi, op slechts een paar uur rijden van Medan. Deze stad ligt veel hoger, wat betekent dat het er heel anders uitziet.

Check dan onze pagina Gunung Leuser National Park Lake Toba ligt in het noorden van Sumatra en is het grootste meer van het land. Het meer is enkele tienduizenden jaren geleden ontstaan in een krater die is ontstaan door de uitbarsting van een vulkaan.

Gunung Leuser National Park is echter de plek zonder massa toerisme of platgereden bospaden en met échte wilde dieren. Hier vindt je de jungle zoals je die verwacht in Indonesië.

Misschien nog wel mooier zelfs. Een beetje zoals Tana Toraja. Dit meer is een must-see als je op Sumatra bent.

  • Het meest bekende voorbeeld is Srivijaya, een Boeddhistische monarchie met het huidige Palembang als centrum.
  • De invloed van het Srivijaya-koninkrijk nam af in de 11e eeuw.
  • Door de ligging aan de Indiaas-Chinese handelsroutes ontstonden vooral aan de oostkust verschillende handelssteden.

Deze vallei staat bekend om de enorm hoge, steile rotswanden van meer dan 100 meter hoog. In de vallei, op fifty five kilometer van Bukittinggi, vind je rijstvelden met buffels en vulkanen. Je kunt in de Harau vallei heerlijk ontspannen.

In het Kerinci-Seblat National Park leven namelijk diverse diersoorten die met uitsterven worden bedreigd. Er worden geregeld zelfs nieuwe diersoorten in dit nationale park ontdekt. Het park is opgericht om het tropisch regenwoud van de regio te behouden. Daarnaast is het met bijna 14.000 vierkante kilometer het grootste nationale park van heel Indonesië. Het regenwoud staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Medan Hoofdstad Van Sumatra

Vol met handige suggestions en leuke accommodaties. De 5 mooiste eilanden van Sumatra