Informatie En Advies Over Zonnepanelen En Energiebesparing
Hoeveel jouw zonnepanelen opwekken, kan daarom greatest afwijken van de gemiddelden. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid stroom die je ermee wilt opwekken. Wil je voorzien in je volledige energieverbruik? Op je energierekening kun je zien hoeveel kWh je in een jaar tijd verbruikt. Ook kun je kijken naar het gemiddelde energieverbruik in Nederland, gebaseerd op de grootte van het huishouden.
- Hiervoor geldt over het algemeen dat voor grotere panelen de prijs per Wp afneemt.
- Voor polykristallijne panelen betaal je lagere prijs per Wp.
Jinko Solar Zonnepanelen
Daarna weet je hoeveel jaar je erover doet voordat je de panelen hebt terugverdiend. Hou er wel rekening mee dat de stroomtarieven kunnen stijgen en dalen. Hoe hoger het stroomtarief, hoe meer je bespaart. Wek je op jaarbasis meer stroom op dan je verbruikt en lever je dat overschot ook aan het web?
Dan krijg je een terugleververgoeding voor het deel dat je further levert. Daarmee is de terugverdientijd nog korter. De terugverdientijd van ligt gemiddeld tussen de zeven à tien jaar.
Zorgeloos Besparen Met Zonnepanelen!
Panelen gaan ongeveer 25 jaar mee, je kunt daarom lang profiteren van je eigen opgewekte energie. Wat de beste zonnepalen zijn voor jouw situatie, hangt af van een aantal factoren. Wat is de ligging van jouw dak? En wat voor soort zonnepanelen wil je aanschaffen? Wil je juist goedkopere zonnepanelen of juist wat duurdere en een hoger rendement? Vraag by way of ons offertes aan en maak een vergelijking.
Je kijkt daarbij dan alleen naar de hoeveelheid stroom , aangezien dat is wat je met zonnepanelen opwekt. Hoe meer jouw huishouden van het gas af is, hoe meer je dus in je eigen energieverbruik zou kunnen voorzien met zonnepanelen. Bij het maken van de berekening kun je het maximaal vermogen van een zonnepaneel aanhouden. Dit maximaal vermogen wordt uitgedrukt in Wattpiek, ook wel Wp. Dat vermogen ligt zo rond de 275 Wp. Eén zonnepaneel met dit vermogen, levert jaarlijks ongeveer 240 kWh op. Is jouw jaarverbruik aan stroom bijvoorbeeld three.500 kWh?
Die kosten voor zonnepanelen zijn echter eenmalig. Soms komen daar nog wat onderhoudskosten bij, zoals het schoonhouden van de panelen. Als de panelen liggen, dan verdienen ze zich automatisch terug. Het antwoord op de vraag in hoeveel jaar je de panelen terugverdient, hangt van veel zaken af. Ook het stroomtarief dat je betaalt heeft invloed. Nu heb je de besparing op jaarbasis. Pak de kosten voor de zonnepanelen erbij en deel deze door de jaarkosten die je bespaart.
Zonnepanelen zijn niet geschikt voor elk dak, maar er komen steeds meer alternatieve oplossingen. De grondstoffen waarvan zonnepanelen gemaakt zijn niet duurzaam gewonnen en ook is het productieproces finest milieubelastend. Recyclen nog moeilijk en kostbaar. Je eigen zonne-energie opslaan is alleen mogelijk met een accu: de prijs van zo’n accu ligt rond de € one thousand,-. Dan moet je de opgewekte energie meteen gebruiken. Zo niet, dan gaat die terug het internet op.
Energiebespaarlening
Waarom zou je Zonnepanelen huren op je dak leggen? Zonnepanelen in Nederland… wat leveren die nou op met zo weinig zon? Nederland is niet het meest zonnige land, maar ook in Nederland kun je prima stroom opwekken met zonnepanelen. Ook bij bewolkt weer wek je namelijk energie op met een zonnepaneel. Een zonnepaneel wekt zo’n 240 kWh per jaar op. Ook de regio waarin je woont is bepalend voor hoeveel zonne-energie je opwekt. In het westen van Nederland, langs de kust, is de opbrengst het hoogst door de hogere globale straling.
Dan betekent dit dat je vijftien panelen nodig hebt om in het volledige energieverbruik te voorzien met jouw eigen zonne-energie. Hoe hoger het vermogen van een zonnepaneel, hoe minder je er nodig hebt, maar hoe duurder de zonnepanelen per stuk over het algemeen zijn. Zonnepanelen op je dak zijn een flinke investering. Het gaat al snel om een paar duizend euro voor een set.