december 5, 2016

Individuele Reizen Sumatra

Door admin

Dit blogbericht is ook niet bedoeld om je te adviseren. Je moet altijd zelf bepalen en onderzoeken of je beter wel of niet malariapillen kunt slikken. De Ease Travel Clinic kan je hier ook goed over informeren. Zelf heb ik dit ook gedaan en ik heb besloten om geen malariapillen te slikken. Volgens de gegevens van de GGD is er wel degelijk malaria in Indonesië, met uitzondering op de eilanden Bali en Java.

Moet je ze wel of niet slikken? Laat ik mijn bericht beginnen met het feit dat ik geen dokter ben.

Wij gaan hier de theeplantages bezoeken, het kratermeer Kawah Putih en een sizzling spring. Deze tour probeer ik daar ter plekke te regelen. Goed om te weten is dat je voor 550.000 IDR (€36,-) de hele dag een auto met chauffeur kan huren. We slapen twee nachten bij Hotel Ivory by Ayola Bandung, voor €42,- per nacht incl. We hebben een rondreis gemaakt door Indonesië en hebben alles zelf geregeld.

Er stappen sowieso mensen op je af om te vragen waar je naar toe gaat. Met hun kun je over de prijs onderhandelen. Ons ritje van Medan naar Parapat kostte 500.000 IDR / €34.

Hulp Nodig Bij Jouw Reis Naar Indonesië?

  • Sumatra herbergt ook een aantal prachtige eilanden die je kunt bezoeken.
  • Dit eiland ligt in noordelijkste puntje van Sumatra.

Omdat ik van meerdere mensen gehoord heb dat Jakarta een hele drukke en vieze stad is blijven we hier niet lang. We slapen in het luxe lodge Mercure Jakarta Sabang, dat dicht bij het treinstation Gambir ligt. Wij betalen €50,- voor deze nacht excl.

Medan Hoofdstad Van Sumatra

Ik wilde iets zien – het liefst zoveel mogelijk – en vooral veel leuke dingen doen. Ik had maar liefst 22 dagen (excl. de vluchten) die ik kon invullen. Wekenlang heb ik gegoogled, gelezen, gemaild, gegoogled en gelezen om uiteindelijk de perfecte route door Indonesië te maken (voor ons althans).