juli 17, 2016

Goedkope Vliegtickets Sumatra

Door admin

Haar dochter AKA de kleine reiziger is verslaafd aan sambal. IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. Het eiland Sumatra ligt in het westen van Indonesië.

Ik heb zelf gekozen voor een retourticket naar Maleisië. Vanuit Kuala Lumpur vlieg ik verder met Low Cost Carrier Air Asia. Dit is veel goedkoper dan een vlucht vanuit Nederland naar Sumatra! Aan het eind van mijn rondreis door Sumatra vlieg ik voor een week naar Bali.

Berastagi is een stad die door veel Sumatra backpackers en reizigers wordt overgeslagen. Ik vind Berastagi is inderdaad weinig inspirerend.

Route Rondreis Sumatra:

Mijn Sumatra route van three weken staat op de kaart hieronder. Deze route leid je langs de hoogtepunten van Sumatra. Pulau Weh Sumatra: witte stranden en duiken

Laat je inspireren door deze foto’sReizen Deze man reed in een elektrische auto naar de andere kant van de wereldReizen Take a hike! Vijf van de prachtigste wandelroutes door EuropaReizen Kirgizië: de stilte, de storm & het speelkwartier homereizenslow travelfotografie op reisreisinspiratieover IkReis Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië.

De voormalige hoofdstad van Indonesië ligt op Sumatra Bukittinggi was tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog een korte tijd de hoofdstad van het land. De stad is dan ook gevuld met verhalen en herinneringen aan de geschiedenis van Indonesië. De stad stond lange tijd bekend als Fort-de-Kock, vernoemd naar het Nederlandse koloniale fort dat hier in 1825 werd gebouwd.

  • Zie de categorie Sumatra van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
  • De provincies van Sumatra (en enkele kleine eilanden) zijn:
  • Ook beschermde gebieden zijn niet helemaal veilig.
  • Verborgen categorieën: Wikipedia:Commonscat met paginatitel zelfde als op Wikidata

Mijn hostel heeft geen badkamer, dus ik was me in de rivier. Aan de overkant van de rivier kijken de aapjes toe. Dit vind ik zo gaaf aan Sumatra: wildlife komt gewoon naar je toe. De volgende dag zie ik orang-Oetans. En dan is het tijd voor mijn laatste stop van mijn rondreis van three weken: ik verlaat het eiland vanaf het vliegveld bij de stad Medan.

De omgeving van Berastagi is adembenemend mooi. Vanuit de stad beklim ik de Sinbayung vulkaan en bezoek ik een aantal authentieke Karo-dorpen. Betoverende vullanen in Berastagi

De wegen zijn niet altijd al te finest, ik besluit daarom alleen het noordelijk deel van Sumatra te bezoeken. Beter een klein deel van het eiland in Indonesië goed zien, dan alles web niet! In Noord-Sumatra is genoeg te doen en te beleven. In deze weblog deel ik mijn Sumatra ideas en de leukste bezienswaardigheden van Sumatra.