december 30, 2016

Goedkope Vliegtickets Sumatra

Door admin

Langs de rivier vind je een aantal leuke restaurantjes. De meeste toeristen komen voor de voederplaats van de orang-oetans in het rehabilitatiecentrum Bohorok. Op vaste voedertijden kun je de orang-oetans zien. Naast orang-oetans vind je hier ook nog andere apensoorten, slangen, vogels en heel veel vlinders. Er leven ook beren en tijgers maar die zul je niet snel tegen komen.

Bij Bukittinggi in de buurt vind je de schitterende Herau vallei. Een schitterende vallei met adembenemende natuur.

Er zijn veel mogelijkheden om goedkoop te overnachten en heerlijk te eten. Als je van het rundvleesgerecht Rendang houdt ben je hier op het goede adres. De beroemde klokkentoren op het centrale plein van Bukittinggi is het middelpunt van de stad. Leuk detail is dat in 1920 de toren is gebouwd om de klok een plaats te geven, de klok was een present van koningin Wilhelmina.

Hier staat een dikke streep op de weg die de evenaar aangeeft. Bukittinggi is een leuke niet al te grote stad die je gemakkelijk te voet kunt verkennen. Je ziet hier ook de typische huizen in Minangkabaustijl. Met schitterende tweepuntige zadelachtige daken.

45 kilometer buiten Bukittiggi ligt het Pagaruyung Palace van de Sultan. Het paleis is geheel in traditionele stijl gebouwd. Ook zijn er in de omgeving veel koffiebrand-, houtsnijwerk-, zijdespin- en weefbedrijfjes die je kunt bezoeken. Vanuit Bukittinggi kun je various excursions regelen.

Het Fort stelt niet veel voor maar je hebt hier een heel mooi uitzicht over de omgeving van Bukittinggi. In het zuiden van de stad ligt Taman Panorama, ook wel het Karbauengat genoemd. Hier heb je een schitterend uitzicht over een gigantische kloof: Sianok Canyon.

Welke Maaltijden Zijn Er Tijdens De Reis Inbegrepen?

  • Veel ervaren surfers reizen vaak eerst naar Bali voordat ze voor de relaxation van het surfseizoen naar de Mentawais gaan.

Er is een dagelijkse markt en ’s avonds zijn er veel eetstalletjes waar je lekker lokale gerechten kan halen. De bedjaks rijden hier nog met paarden. In de buurt van de markt staat een fort dat nog door de Nederlanders is gebouwd: Bentang de Kock.

Rondreis Sumatra Van Padang Tot Pulau Weh, 20 Dagen

Een Minangkabau cultuur tour is een aanrader. Je bezoekt traditionele Minangkabaudorpen en hun bewoners. Je bezoekt tijdens deze tour ook het oudste Minangkabau huis. Lopend door de rijstvelden kom je de vriendelijke locals tegen. Veel rijke Minangkabauers hebben hier een buitenhuis.