januari 27, 2017

Gids In Sumatra

Door admin

In Jakarta hebben we een overstap, waarna we aan het einde van de middag doorvliegen naar Makassar, waar we in de avond aankomen. Het intacte Fort Rotterdam herinnert aan de VOC-periode. In de specerijenhaven van Paotere is het altijd druk en worden de mooie Buginese schoeners geladen en gelost.

Toegankelijke Hotels

We hebben dan ook gezamelijk echt de ambitie om u een fantastische reis te laten beleven. Op deze plaatsen en nog vele andere kunt u het echte Sumatra zien en ervaren. Sumatra heeft ontzettend veel te bieden, het heeft jungle, vulkanen, (berg)meren, rijstvelden, plantages, strand en zee en vele verschillende culturen.

Een heerlijke plaats om wat te luieren en te zwemmen of op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Wandel of fiets bijvoorbeeld eens langs de traditionele Batakkampongs met woningen op palen. Vanaf het Tobameer rijden we terug naar Medan en de volgende dag vliegen we naar Makassar op Sulawesi.

Bianca en Edwin hebben hiervan een uitgebreid verslag van gemaakt wat u hier kunt lezen. Gids Aries met zijn gasten Nikki en Erwin. van de Anambas eilanden “een must see” voor de avondtuurlijke reiziger! We waren de enige gasten dus kregen heel veel aandacht.

Beoordeling van onze reizigers 9,3 uit beoordelingen van Reisgraag.nl beoordeling: > Bestemmingen A-ZAnambas eilanden SUM02 29 dagen – Noord- en West Sumatra + Jambi

  • Wat een gave pagina’s hebben jullie.

Een combine van charmant, trendy en bewezen toppers. Eet-, drink- en feestgelegenheden die je niet wilt missen. Een dagtour om de Brastagi te ontdekken Hoogland en het Tobameer, vertrek uit Medan Hoogstgewaardeerd door reizigers © 2020 TripAdvisor LLC Alle rechten voorbehouden.

> Zelf een rondreis samenstellen naar Sumatra? Neem vrijblijvend contact op met onze Indonesië specialist Daniel en bespreek de mogelijkheden. “Het was in een woord “SUPER ”!

Vanuit Bohorok rijden we naar het hooggelegen Berastagi, dat een aangenaam koel klimaat kent. Hier leeft de Karo-Batakbevolking, die een geheel eigen taal hebben. Vroeger was het stadje geliefd bij de Nederlanders, maar nu is het vooral bekend om de fruitmarkt.

Hier leven zo’n vijfhonderd vogelsoorten, maar ook beren, olifanten, neushoorns en tijgers. Je kunt hier een trektocht door het oerwoud maken, mogelijk kom je oog in oog te staan met de orang-oetan.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring beter te maken en i.v.m. statistieken. Door op ‘OK’ te klikken gaat u hiermee akkoord. Zuid-Korea Dubai Meer bestemmingen Tanzania Zambia Zimbabwe Zuid-Afrika Meer bestemmingen